НОВОСТИ

Патриоте на тргу, опозиција у ресторану

20/04/2022

Страсти поводом данашњег скупа „Слобода“ који је организовала Борачка организација Републике Српске се не смирују. На Трг Крајине у 17 часова како сазнајемо најављен је долазак великог броја људи широм Српске. Владајућа колација одазвала се на скуп, док је опозиција за то исто вријеме најавила ручак у једном бањалучком ресторану истакнутог опозиционара. Шта славе још није јасно, али да на скуп подрше борцима Српске неће је сасвим очито.

Патриоте на тргу

Трг Крајине Слобода

Претходних дана свједоци смо подијељене политичке сцене у Српској, што ни у претходном периоду није био изузетак, али ових дана та подијељеност је посебно дошло до изражаја. Наиме, страсти на релацији позиција- опозиција се не смирују ни данас.
Опозиција и њени представници рекли су да не подржавају скуп БОРС-а јер је „политички оркестриран“ од стране СНСД-а и коалицоних партнера иако су се од ових тврдњи оградили из ове политичке партије, али и из саме организације.

Предсједник Предсједништва БОРС-а, Александар Савић, недавно је одбацио тврдње опозиционих политичких странака да је најављени скуп у Бањој Луци “страначко окупљање СНСД-а”, поручујући да Борачка организација Српске није у служби било које политичке партије.

„СНСД потпуно отворено подржава скуп „Слобода” који ће бити одржан у Бањалуци, а који организује Борачка организација Републике Српске и подржаће сваки такав скуп када патриотске организације у Српској сматрају да је потребно дићи глас против оних извана који немају никакав легитимитет да се мијешају у наше животе и наша права“, рекао је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

За то вријеме, након дужег времена, опозиција је била сагласна само у једном, неће изаћи на Трг Крајине и неће дати подршку борцима Срспке. Да им је брига о борцима на задњем мјесту свједочи и данашњи ручак најављен у ресторану једног опозиционог политичара. Како незванично сазнајемо у питању је ресторан у власништву СДС-овог Милана Радовића, а који се налази у бањалучком насељу Ада.

Подсјећамо, Скуп „Слобода“ бораца Републике Српске на Тргу Крајина почиње у 17 часова, славље СДС-а у ресторану ,такође, у 17 часова, а ПДП-ово окупљање и ручак у 18 часова.

Аутор: Редакција

Остале Вијести