НОВОСТИ

Ђајић: Забринут сам за здравље корисника бањалучког Водовода ВИДЕО

16/08/2024

У Бањалуци одавно није новост да мјештани мјесецима немају воду у својим домовима јер надлежни на челу Градске управе, али ни бањалучког Водовода не рјешавају овај проблем. Умјесто рјешења, дошло је до новог сазнања који је шокирао јавност, а ријеч је о исправности воде. С обзиром на стање у базенима квалитет и исправност воде су под знаком питања. Генерални директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске проф. др Владо Ђајић изразио је забринутост за здравље корисника бањалучког Водовода.

 

 

„Ја сам и огорчен и шокиран, али на првом мјесту забринут за здравље грађана Бањалуке. Ово нећете наћи нигдје у свијет. Уколико и сами погледате резервоар у коме се налази вода изгледа као бара. Јаруге и баре у којима стока пије су чистији. Ово мора редовно ићи на контролу и чишћење. Из Водовода је један човјек рекао како се то редовно чисти, а ми видимо да се то није десило. То је таква неодговорност Драшка Станивуковића и његовог руководства Водовода. Људи требају видјети ове слике јер ми одавде сваки дан пијемо воду“, казао је проф. др Ђајић.

Он је додао да надлежни у Водоводу под притиском инспекције али и саме јавности у Бањој Луци не би прије кренули са чишћењем базена.

„Ми у Бањалуци имамо неодговорну власт, а то се најбоље видјело по кружним токовима, статуама, али све то можемо и поднијети јер нам не угрожава здравље. Вода је стратешка намјерница, а Водовод најбитнија фирма у држави. Руководсто Града и Водовода је довело у питање здравље становника Бањалуке и околних мјеста који користе воду из ових прљавих базена“, нагласио је проф. др Ђајић.

С обзиром на тренутну ситуацију не чуди вијест да се директор бањалучког Водовода Александар Золак не одазива на позиве новинара, али и никога од забринутих грађана јер он очигледно нема одговор на алармантно стање у Бањалуци.

„Нажалост, сад тај мој тзв. колега Золак је дошао до директора Водовода. Ја се не могу укључити у рад Водовода, а отишао бих тамо и ја бих се укључио. Са Драшком Станивуковићем и Александром Золаком смо имали неугодно искуство једне прилике гдје је могло доћи до масовног умирања људи. Говорим о измишљеној афери кисеоник, коју су измислили Золак и Драшко. Казали су како кисеоник није исправан, нама су људи горе скидали маске, нису хтјели користити кисеоник, а они чији су чланови породице користили тај кисеоник чупали су своје косе због страха. Касније, тај Драшко дође и каже ако је кисеоник исправан, ухапсите ме. Потом је Тужилаштво и сви релевантни фактори, комисије и стручњаци потврдили да је кисеоник исправан. Оно што хоћу да нагласим да је тандем Золак и Станивуковић спреман на све“, јасан је проф. др Ђајић који је нагласио да је његова дужност упозорити Бањалучане прије него дође до катастрофе.

О чему је још говорио генерални директор УКЦ-а Српске, погледајте на видеу:

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести