НОВОСТИ

Вечерас уручење „Кочићеве награде” Ршумовићу

28/08/2021

Српском књижевном барду Љубивоју Ршумовићу вечерас ће у Бањалуци бити уручена „Кочићева награда” за ову годину у оквиру 56. Кочићевог збора.

 

Вечерас уручење „Кочићеве награде" Ршумовићу

Вечерас уручење „Кочићеве награде” Ршумовићу

 

Свечана академија на којој ће бити уручено велико признање заказана је за 20.00 часова у Банском двору, а присуствоваће јој и предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић.

У оквиру “Кочићевог збора” данас је планиран и књижевни програм у порти манастира Гомионица.

Новина овогодишње манифестације је посебан културно-умјетнички програм на Кочићевом огњишту, који ће бити организован с циљем оживљавања овог огњишта у Стричићима.

Програм ће бити организован сутра од 10.30 часова у сарадњи бањалучке Градске управе и Академије умјетности Универзитета у Бањалуци и Удружења књижевника Републике Српске.

У Кочићевим родним Стричићима завршног дана предвиђена су и надметања у народним играма и вјештинама, те учешће падобранаца.

И ове године борбе бикова моћи ће да буду гледане у два наврата, будући да је предвиђено да буду организоване данас и сутра на зборишту у Стричићима.

Програм овогодишњег “Кочићевог збора” одржава се у Бањалуци, његовим родним Стричићима, те у Београду. Печат овогодишњој манифестацији дала је и промоција до сада непознате Кочићеве приповијетке “Ђе је мама?”, приређивача Зорана Пејашиновића у издању Народне и универзитетске библиотеке Републике Српске.

Манифестација „Кочићев збор” у част великог књижевника и народног трибуна

отворена је 23. августа, а програм се изводи, уз поштовање епидемиолошких мјера.

Остале Вијести