НОВОСТИ

Илић: Опозиција све подредила побједи за предсједника Српске, али то се није догодило

08/10/2022

Опозиција је све подредила побједи за предсједника Републике Српске, али то се није догодило, рекао је Младен Илић, предсједник Скупштине града Бањалука, гостујући у Јутарњем програму РТРС-а.

 

Младен Илић

Младен Илић

 

– СНСД побједник на свим нивоима. Опозиција је била спремна да нема ни једног посланика у Скупштини, по цијену само да дохвате позицију предсједника, јер то је као неки симбол, гласник промјена, али на срећу нису успјели у томе. Додик је без обира на све побиједиуо са озбиљном разликом, од око 30.000 гласова – каже Илић.

Осврнуо се и изборе у Бањалуци, гдје је Милорад Додик добио мање гласова од Јелене Тривић.

– Без обзира на тај тренд, не сматрам поразом СНСД-а у Бањалуци. Није то ништа ново. Имате пораз Жељке Цвијановић на изборима за предсједника Српске 2018. године, потом пораз Игора Радојичића на изборима за градоначелника 2020. година, а сада и Додика. Дошло је вријеме да се обиљно анализира шта то може СНСД може понудити грађанима Бањалуке, да би се вратила та подршка и повјерење. Дакле, озбиљна анализа прије свега – додао је Илић.

Протесте види као куповину времена у најјачим партијама опозиције.

– И у СДС-у и у ПДП-у доћи ће до промјена унутар партија након лошег изборног резултата. Они сада користе грађане за своју личну промоцију, а често ни ти грађани не знају зашто су ту на протестима – поручио је Илић, који је у Изборној јединици 3 у бањалучкој регији добио више од 14.000 гласова за посланика у НСРС.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести