НОВОСТИ

Комеморација Славиши Сабљићу

04/11/2021

У Банском двору у току је комеморација дугогодишњем новинару и уреднику Радио телевизије Републике Српске Славиши Сабљићу.

 

Комеморација Славиши Сабљићу

 

Комеморацији присуствује и српски члан Предсјендиштва БиХ Милорад Додик.

Славиша Сабљић биће сахрањен данас на бањалучком Новом гробљу – Побрђе.

Сабљић је преминуо у понедјељак, 1. новембра, у 75. години.

Ове године 26. марта Сабљић је обиљежио 45 година рада, током којих је објавио 22.000 прича – вијести, информација, репортажа, коментара. Снимио је више од 2.500 прича за РТРС. Био је аутор серијала “Капи завичаја”.

Славиша Сабљић рођен је 12. септембра 1946. године у Дрвару.

Први новинарски текст Сабљића објављен је 26. марта 1976. године у Дневнику Радио станице Братство-једниство у Дрвару, а његов новинарски пут текао је преко Ројтерса, “Политике”, ексклузивних прича Радија Велике Кладуше.

Био је ратни репортер, односно шеф Прес-центра Другог крајишког корпуса Војске Републике Српске, па директор РТРС-а, уредник Информативног програма Бел телевизије, након чега се вратио на РТРС.

Приче из серијала Капи завичаја, Сабљић је сабрао у књигу објављену прошле године.

Добитник је бројних признања, између осталих, и признања “Златно перо” за изузетна новинарска достигнућа и допринос укупном развоју и унапређењу новинарства, које му је додијелило Удружење новинара Војводине.

Сабљић је 2016. године одликован Орденом Његоша трећег реда, а одликовао га је тадашњи предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Остале Вијести