НОВОСТИ

Медицински факултет у Бањалуци промовисао 174 доктора

15/11/2021

Медицински факултет у Бањалуци обиљежио је 43 године рада. На свечаној академији промовисана су 174 доктора медицине, стоматологије, фармације и медицинара здравствене његе.

 

Медицински факултет у Бањалуци

Медицински факултет у Бањалуци

 

Давор Гичевски са просјеком 9,91 најбољи је студент опште медицине и студент генерације Медицинског факултета. Давор је све испите положио у року и у јуну ове године дипломирао.

– Има доста учења и одрицања, али је некад потребна и срећа. Дјевојка је са мном од почетка учила и заједно смо све рјешавали – каже Давор.

Након дипломирања, Давор је уписао и докторске студије у Бањалуци. Запослен је на УКЦ-у Српске, на Кардиохирургији.

Да је медицина животни позив, а не занимање, говори и један од најбољих студената, Стефан Кременовић. По завршетку првог циклуса и Стефан је уписао докторске студије у Бањалуци.

– Цијели живот се школујемо, сада су пред нама докторске студије и усавршавање у стручном и академском пољу. Уписао сам трећи циклус биомедицинских студија, а конкретно ме интересује гинекологија, у којој желим даље да се усавршавам – каже Кременовић.

Република Српска има свијетлу будућност кад је ријеч о медицинском кадру, сагласни су декан Медицинског факултета Ранко Шкрбић и ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин.

– Број студената који у року завршава је веома велики, као и број студената који са високим просјеком што говори да нам је будућност сјајна – истакао је Шкрбић.

Гајанин је нагласио да Медицински факултет из године у годину напредује у сваком погледу.

– У посљедње четири године број студената на овом факултету се повећао за скоро хиљду – рекао је он.

Огроман труд потребан је да би се завршио Медицински факултет. Зна то и министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић, по струци епидемиолог.

– Данас добијамо нове, младе људе који ће ући у здравствени систем, те своје знање и вјештине унапређивати дуж свог радног вијека. Битно је да схвате да данас почиоњу са оним што их чека у животу – поручио је Шеранић.

Медицински факултет промовисао је 90 дипломираних доктора медицине, 30 доктора стоматологије, 39 магистара фармације и 15 дипломираних медицинара здравствене његе.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести