НОВОСТИ

Патријарх у Бањалуци: Ви сте најбољи доказ да Бог није оставио свој вјерни народ (ВИДЕО)

22/10/2021

Његова светост патријарх српски Порфирије рекао је данас у Бањалуци да је народ ових крајева најбољи могући доказ да Бог није оставио свој вјерни народ.

 

Патријарх српски Порфирије

Патријарх српски Порфирије

 

Патријарх Порфирије данас је у Бањалуци започео дводневну посјету Епархији бањалучкој. Патријарха су дочекали епископ бањалучки Јефрем, предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, као и други представници јавног живота Републике Српске и Бањалуке.

Након тога, у Храму Свете Тројице служена је доксологија у част доласка патријарха.

– Дошли смо овдје да се заједно молимо да нам Бог да разума… Без молитве није могуће ниједан педаљ себи додати, а камоли рјешавати суштинске проблеме свог постојања. Молити се непрестано јесте позив Христов и ријечи Апостолове нама упућене – рекао је патријарх у обраћању вјерницима у Храму.

 

Видео прилог са РТРС-а можете погледат ОВДЈЕ

 

Патријарх српски Порфирије рекао је да је испуњен радошћу, радошћу у Духу Светоме и Господу Исусу Христу и Богу оцу што је дошао у Бањалуку – дивни град и у ову благословену земљу.

– Не треба много памети и способности за запажање да бисмо уочили шта се све за неколико деценија десило на овим просторима. Онда када је изгледало да је Црква Христова не само скрајнута из живота људи на овим просторима, него да је потпуно укинута и да нема шансе да се опет појави, сила и љубав Божија се појавила на овим просторима. Зато, браћо и сестре, на вама, вашим животима Господ је показао да је Он Бог љубави и да чини чуда, чини чуда тамо гдје се изгубила свака нада да има Господа, али се није изгубила вјера у њега. То што се у Републици Српској и на овим просторима вјера пробудила из пепела јесте доказ да је Црква Христова на овим просторима нешто што никада није престало – рекао је патријарх Порфирије.

Епископ бањалучки Јефрем рекао је да је посјета патријарха Епархији бањалучкој жељно чекана, захваливши патријарху и пожељевши му добродошлицу.

Остале Вијести