НОВОСТИ

Почињу „Дани Владе Милошевића”

07/06/2021

Двадесета манифестација „Дани Владе Милошевића” под називом „Упркос свему” почињу вечерас у Бањалуци и трајаће до 15. јуна.

 

Владо Милошевић

„Дани Владе Милошевића”

 

„Дани Владе Милошевића” биће отворени у 20.00 часова у Културном центру Бански двор концертом Гудачког оркестра Академије умјетности са солистима.

У оквиру ове манифестације 9. и 10. јуна биће изведена четири програма који се односе на овог великог српског етномузиколога.

Биће приређене и „Ретроспекције и рефлексије” поводом 120 година од рођења Владе Милошевића под називом “Владо Милошевић јуче, данас, сутра”.

У оквиру „Дана Владе Милошевића” шести пут биће одржано вече посвећено расвјетљавању умјетничког стваралаштва овог етномузиколога.

Од ове године биће спроведен и пилот-пројекат за најмлађе под називом “Чика Владо”, а ријеч је о музичко-едукативној представи која је намијењена ове године искључиво ученицима Музичке школе “Владо Милошевић”.

Манифестација ће бити затворена 15. јуна концертом студената Академије.

Манифестацију организују Академија умјетности Универзитета у Бањалуци са Музиколошким друштвом Републике Српске.

Традиционални покровитељи манифестације су Министарство просвјете и културе Републике Српске и град Бањалука, а пријатељ манифестације компанији „М:тел”.

Манифестација „Дани Владе Милошевића” одржава се од 2000. године, а установљена је поводом обиљежавања годишњице рођења овог академика, композитора, етномузиколога и педагога.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести