НОВОСТИ

Пуна сала ГрО СНСД-а на предавању о превенцији можданог удара

27/11/2022

Савјет за здравство Градског одбора СНСД-а одржао је предавање на тему превенција можданог удара. Предавачи поменутог догађаја били су министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић, генерални директор УКЦ-а Српске проф. др Владо Ђајић и начелник Клинике за неурологију Синиша Миљковић.

 

ГрО СНСД

ГрО СНСД

 

“Ово је једно од најтежих обољења код савременог човјека. Овим путем ћемо прегледати око 1000 грађана. Превенцијом се могу на вријеме спасити стотине хиљада живота”, рекао је проф. др Владо Ђајић.

Предавању је присуствовао велики број стручњака у области неурологије као и велики број грађана.

 

 

“Данас имамо прилику да разговарамо са грађанима о овој честој болести. Ми смо увијек на располагању грађанима када је у питању и ова и било која друга тема везана за очување здравља”, рекао је Ален Шеранић.

Он додаје како Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске ради на јачању свих здравствених установа у свим градовима широм Српске.

“Савјет за здравство Градског одбора један је од активнијих савјета који предано ради. Наш циљ је грађанима показати о каквим се болестима ради, како се сачувати и превентивно дјеловати. Савјет ће у будућности одржати велики број предавања и активности за добробит грађана”, рекао је Зоран Алексић, предсједник Савјета за здравство ГрО СНСД-а Бања Лука.

Алексић додаје како Савјет за здравство броји 60 чланова од којих је 50 доктора.

извор: banjalucke.net

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести