НОВОСТИ

СПЦ најснажнији дио идентитета српског народа (ВИДЕО)

22/10/2021

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да је Српска православна црква најснажнији дио идентитета српског народа.

 

Патријарх Порфирије и Милорад Додик

Патријарх Порфирије и Милорад Додик

 

Додик је рекао да је Република Српска у посљедњих 20 година изградила и обновила многе храмове и манастире, односно да је то учинио народ који вјерује, који је привржен СПЦ и који зна да је СПЦ најснажнији елемент српског идентитета.

– То нас је очувало као народ. Да није било СПЦ ми би данас били расути по неким другим идентитетима и само ријетки би писали неке научне књиге и ми овдје не бисмо постојали – рекао је он.

Додик је истакао да је посјета патријарха Епархији бањалучкој веома значајна, те да је Република Српска данас дочекала његову светост у молитви за добро здравље вјерујућег народа.

– Увијек је посјета патријарха прилика за надахнуће, добробит и дар за народ овог простора. Добили смо низ добрих порука које иду за тим да морамо да се окупимо, да будемо јединствени, да вјерујемо једни другима, да имамо довољно стрпљења, да нађемо вољу и снагу да другога разумијемо и прихватимо и онда када се не мисли исто – рекао је Додик након састанка патријарха српског Порфирија са руководством Републике Српске и представницима појединих политичких партија, те додао:

– Ово је наша земља, наш крај, ми и о овоме желимо да одлучујемо, а СПЦ и наша вјера нас учи да то урадимо смирено, посвећено и јединствено.

 

Видео прилог са РТРС-а можете погледати ОВДЈЕ

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести