НОВОСТИ

Станивуковић одобрио срамно окупљање Бошњака на тргу у Бањој Луци

30/08/2022

У главном граду Српске отворена је изложба „Гдје је“ са именима несталих Бошњака у организацији Института за нестала лица Босне и Херцеговине и то на дан када званичници Српске протестују против рада Института када је у питању “тражење” српских жртава.

 

Како се у медијима наводи одржавање изложбе на овом простору одобрио је Град Бањалука на челу с градоначелником Драшком Станивуковићем који је према данашњој Агенди одржавања скупа присутнима требао и да се обрати, међутим, ни он нити било ко из Градске управе није присуствовао данашњем скупу Бошњака нити одговарају на питања медија.

На скупу Института за нестала лица, који иначе не тражи нестале Србе, Станивуковић се ипак појавио није. Остаје енигма зашто бјежи од онога што је одобрио и да ли ће се учесницима скупа тајно придружити на ручку у хотелу Босна?

Након пријема за Бењамину Kaрић, градоначелницу Сарајева, и Кристијана Шмита самопрозваног високог представника, Бањалучане кажу не може више ништа изненадити. Данашњим поступком многи су остали нијеми, а  реакције стижу и из удружења настрадалих из претходног рата.

Милка Ковачевић, предсједник Удружења несталих лица Братунац – Сребреница каже да је огорчена радом Института.

“Мој супруг је нестао 1992. године и одведен преко шуме у Поточаре и предат је Насеру Орићу. Након два дана су га убили. Већ тридесет година трагам за својим супругом и његовим костима. Огорчена сам на Институт. Србима се суди. Да прочитате како је мој муж заклан коса се диже на глави. Страдала су жене, дјеца, ја сам успјела преко Дрине да побјегнем. Заклати човјека то може само монструм урадити. Признајте и српске жртве. Болно. Треба да се чује и страдање Срба. Огорчена сам на Институт и на директора Института”, рекла је Милка Ковачевић.


Огласио се и Савјет за борачко-инвалидску заштиту који је оштро осудио данашњи потез градоначелника Драшка Станивуковића, поручујући да је ово чин издаје Републике Српске.

Коментари

1

The comments are closed.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести