НОВОСТИ

У санацију објеката Универзитета у Бањалуци уложено око три милиона КМ

02/11/2021

У санацију објеката Универзитета у Бањалуци и њихово енергетско утопљавање у протеклих пет година уложено око три милиона КМ, саопштено је из Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске.

 

Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију

 

Министарка Сребренка Голић обићиће данас у Универзитетском граду у Бањалуци градилишта, гдје је у току реализација три капитална пројекта, у сарадњи са Владом Српске, те разговарати са руководством Универзитета.

Средства за санацију објеката Универзитета у Бањалуци и њихово енергетско утопљавање у протеклих пет година уложена су кроз реализацију пројекта “Енергетска ефикасност”, који спроводи ресорно министарство.

Кроз реализацију друге фазе пројекта “Енергетска ефикасност” тренутно се изводе радови на енергетској обнови објекта Ректората и Академије умјетности и објекта Центра за помоћ студентима са инвалидитетом, те објекта Стоматолошког факултета за шта је издвојено 1.440.000 КМ.

У току ове грађевинске сезоне завршени су радови на објекту Економског факултета, а вриједност радова је 630.844 КМ.

У оквиру прве фазе пројекта, који је реализован у периоду од 2015. до 2019. године, саниран је објекат Природно-математичког факултета, а вриједност радова износила је око 929.000 КМ.

Остале Вијести