НОВОСТИ

Ђајић: Увођењем новина – УКЦ се сврстао међу свјетске медицинске центре

30/09/2022

Генерални директор Универзитетског клиничког центра (УКЦ) Републике Српске у Бањалуци Владо Ђајић истакао је да се ова здравствена установа увођењем новина и реализацијом значајних пројеката у сарадњи са Владом Српске сврстала у сам врх свјетских медицинских центара.

 

 

“Борио сам се у протеклих пет година, наставићу тако како бисмо имали здравствени систем какав заслужују грађани Српске”, рекао је Ђајић за “Глас Српске”.

Он је рекао да УКЦ Српске наставља са реализацијом великих инвестиција, чији је циљ квалитетнија здравствена заштита и боље услуге за пацијенте.

Ђајић је подсјетио да је у посљедњих пет година у УКЦ запослено 1.165 медицинских радника, од чега 323 љекара и 842 медицинске сестре.

“Ове године додијелили смо рекордних 78 специјализација, што до сада није никада урађено. Успоставили смо квалитетну сарадњу са стручњацима широм свијета, а наши запослени имају прилику да иду у свјетске референтне здравствене центре”, навео је Ђајић.

Он је нагласио да је захваљујући подршци Владе Српске стабилизовано финансијско стање у УКЦ-у, те да сада послује позитивно.

“Домаћинским приступом да оптимизујемо пословање, повећали смо приходе од пружених услуга за 67 одсто, а бруто плата је повећана за 17 одсто у односу на 2017. годину”, рекао је Ђајић.

Остале Вијести