НОВОСТИ

Калабухов: Неонацизам диже главу, ми ћемо остварити све наше циљеве

09/05/2022

Амбасадор Русије у БиХ, Игор Калабухов у Бањалуци је учествовао у маршу “Бесмртног пука” који се одржавао од Трга Крајине до Трга палих бораца, којим је почело обиљежавање Дана побједе над фашизмом.

 

Игор Калабухов у Бањалуци

Он је положио вијенац на спомен-бисту совјетском војсковођи маршалу Георгију Констатниновичу Жукову у Бањалуци.

Велика туга
Биста овом генералу откривена је прошле године поводом обиљежавања Дана побједе над фашизмом.

– То је дан велике радости и великог поноса, зато што прије 77 година ми смо побиједили у крвавом жестоком рату. Ми смо дошли тамо, гдје смо морали доћи у Берлин и само након 12 година послије завршетка овог рата, послије разарања готово пола Совјетског савеза ми смо први кренули у свемир. Данашњи дан је дан велике туге зато што смо изгубили 27 милиона људских живота, а то су били паметни мушкарци, жене, дјеца, старији људи и можемо само претпоставити колико би нових људи било у Совјетском савезу, у Русији, да није било оног рата – рекао је Калабухов.

Дан упозорења
Додао је да данашњи дан је дан упозорења, зато јер виде да неонацизам диже главу и они ће остварити све њихове циљеве и доћи тамо гдје морају доћи.

– Данашњи дан, то је дан солидарности, солидарности руског и српског народа, солидарности са свим антифашистима у БиХ – поручио је Калабухов.

Остале Вијести