НОВОСТИ

Народно позориште Српске од прољећа богатије за Филхармонију

09/12/2021

Министар присвјете и културе Наталија Тривић изјавила је да ће Народно позориште Републике Српске од прољећа 2022. године бити богатије за Филхармонију.

 

Народно позориште Републике Српске

 

Тривићева је истакла да је Влада Републике Српске донијела одлуку о формирају Филхармоније, која ће, осим учешћа у програмској дјелатности позоришта, бити равноправан учесник у различитим манифестацијама од републичког значаја.

Након састанка у Народном позоришту Републике Српске у Бањалуци са вршиоцем дужности директора ове установе Дијаном Грбић, Тривићева је навела да је коначно дошло вријеме да Филхармонија почне са радом, те да с прољећа очекују и јавни позив за чланове ансамбла.

Говорећи о програмским активностима Народног позоришта за наредну годину, Тривићева је рекла да је, осим представа у властитој продукцији, планиран “Театар фест” у Бањалуци, ширење програма Народног позоришта у цијелој Републици Српској, те спајање образовања и културе.

– Да представе могу да гледају ученици широм Републике Српске и да немамо само примарну дјелатност Народног позоришта у Бањалуци. То је важно јер су представе Народног позоришта Републике Српске, властите продукције, у складу са лектирским програмом у средњим школама – рекла је Тривићева.

Грбићева је истакла да ће позориште планиране обавезе за 2022. годину у потпуности реализовати.

– Обавезе се односе на премијере четири представе. У наредном периоду биће доста новина из ове куће. Дивна је вијест да од сљедеће године добијамо Филхармонију Народног позоришта као нови садржај за публику – нагласила је Грбићева.

Остале Вијести