НОВОСТИ

Одата почаст погинулим радницима УКЦ-а

03/08/2022

Данас је служењем парастоса и полагањем вијенаца на спомен-плочу у Универзитетском клиничком центру Републике Српске одата почаст за пет радника ове здравствене установе који су погинули у Одбрамбено-отаџбинском рату.

 

 

Генерални директор УКЦ-а Српске Владо Ђајић рекао је да се жртва погинулих радника не смије заборавити, јер су они за Републику Српску дали живот.

„Захваљујем се свима који су дошли. Данас је за нас тужан дан. Ми смо једна од ријетких организација која сваке године служи парастос за наше погинуле раднике у Одбрамбено-отаџбинском рату. Ми не смијемо заборавити оно што су наши радници дали, а дали су оно највриједније – свој живот за Републику Српску. Поред помена и почасти које им одајемо, ми морамо да наставимо у духу њихове жртве, а то је очување институација Републике Српске, а истовремено унапређење УКЦ Републике Српске“, изјавио је Ђајић.

Представница породица погинулих и несталих радника УКЦ-а Републике Српске Вишња Тодоровић такође је изразила своју захвалност руководству и особљу УКЦ-а.

„Желим да изразим велику захвалност особљу и руководству УКЦ-а Републике Српске који обиљежавају овај наш датум, јер вољени умиру онда када их заборавимо, а не онда када напусте овај свијет. Руководство и сво особље су показали да нису заборавили ни нас који смо најтеже муке поднијели у овом рату“, рекла је Тодоровићева.

Парастосу су присуствовали и представници БОРС-а.

Радан Остојић, предсједник Борачке организације Републике Српске позвао је и друге институције, установе и предузећа у Републици Српској да, служећи се овим примјером пруже подршку породицама погинулих бораца.

„Најмање што можемо да урадимо јесте да гајимо сјећање на њих и да сваке године присуствујемо служењу парастоса у њихову славу и част. Ово што сам данас видио овдје позитиван је примјер односа према супругама, родитељима и дјеци њихових радника који су дали животе за стварање Републике Српске“, рекао је Остојић.

Горан Рогић, предсједник Предсједништва БОРС-а захвалио је Борачкој организацији УКЦ-а која сваке године обиљежава овај помен.

„Искористићу ову прилику да се захвалим Борачкој организацији УКЦ Републике Српске која сваке године обиљежава помен. Засигурно то не би могли без Руководства ове установе и користим прилику да им се захвалим на моралној подршци, материјалној подршци и свакој другој подршци породицама. Нека они буду узор и примјер другим организацијама које имају услове да се одуже породицама својих радника“, изјавио је Рогић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести