НОВОСТИ

Симовић: Посјета Орбана – велики политички и дипломатски догађај за Српску

07/11/2021

Доктор политичких наука Владе Симовић сматра да посјета премијера Мађарске Виктора Орбана Бањалуци представља велики политички и дипломатски догађај за Републику Српску, јер је ријеч о једном од утицајнијих лидера на простору ширег региона.

Владе Симовић

– Политика коју проводи Орбан је политика заштите и очувања националног суверенитета. Ова политика у овом тренутку одговара Републици Српској која својим посљедњим активностима тражи поврат својих надлежности и да ојача свој суверенитет и позицију унутар БиХ – изјавио је Симовић Срни.

Он је оцијенио да то није био обичан састанак, већ састанак у оквиру којег је постигнут низ одређених активности које ће се реализовати у наредном периоду, а од којих ће имати економску корист Мађарска и Република Српска.

– Чини ми се да је Орбан схватио да Република Српска може да буде јако добар партнер у економском и политичком смису Мађарској, што је и показао доласком са великом делегацијом и ова посјета је од великог значаја – рекао је Симовић.

Предсједник Владе Мађарске Виктор Орбан са сарадницима боравио је јуче у пријатељској посјети Републици Српској.

Делегација Мађарске, у којој је био и министар спољних послова Петер Сијарто, састала се у Бањалуци са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком и предсједником Владе Републике Српске Радованом Вишковићем.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести