НОВОСТИ

Станивуковић због Шмита избацио икону (ФОТО)

27/05/2022

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић након избачене заставе Републике Српске, сада је макнуо икону из Градске управе. Икона се, као и раније приликом званичних посјета, налазила у Кабинету градоначелника, а сада су је замијенили глобусом, о чему свједоче фотографије.

 

Драшко Станивуковић и Кристијан Шмит

 

Како кажу коментари на друштвеним мрежама, Станивуковић поново подилази странцима и обезвријеђује вјеру, свој народ и грађане Бањалуке. Након избачене заставе Републике Српске из Градске управе овај пут је склоњена икона.

Подсјећамо, приликом посјете градоначелнице Сарајева Бењамине Карић Бањалуци застава Републике Српске која је била у централном холу Градске управе је тада уклоњена.

Грађани су на друштвеним мрежама озбиљно осудили овај поступак скидања заставе, а сада уклањање и иконе која је иначе увијек на истом мјесту стајала, што се може јасно видјети на сликама ранијих састанака.

Станивуковић је овим потезом поново потврдио да се његова дјела заснивају на лажном патриотизму и издаји српског народа, коментаришу гађани. О томе свједочи и јучерашњи потез градоначелника Станивуковића који је њемачког дипломату Кристијана Шмита одвео до споменика 12 бањалучких беба, само два дана након обиљежавања 30 година од њиховог страдања, а чијем обиљежавању градоначелник није присуствовао.

Самим угошћавањем њемачког дипломате у просторије Градске управе којег народ Републике Српске не признаје за високог представника прегазио је свој став, јер инструкције и овај пут, како тврде аналитичари стижу од странаца.

Извор: banjaluckeprice.net

Остале Вијести