НОВОСТИ

Хуман чин: Добри људи уредили дом ратном војном инвалиду

01/09/2022

Хуманитарном акцијом неколико суграђана, уређен је и окречен дом Радована Кецмана. Кецман је ратни војни инвалид који усљед тешке материјалне ситуације и болести није био у могућности дуго година уредити кућу у којој живи те су му у помоћ притекли суграђани.

 

„Добили смо информацију да један наш суграђанин, ратни војни инвалид у тешкој ситуацији. Одмах након што сам сазнао ову вијест отишао сам до њега, посјетио га овом приликом и поразговарао са њим како бисмо што прије реаговали и притекли му у помоћ“, за наш портал рекао је Ален Стојић члан Савјета мјесне заједнице и предсједник Црвеног крста Булевар.

Стојић додаје да је у акцији од саме идеје па све до реализације учествовало 15 људи што волонтера, што чланова Савјета МЗ Булевар.

„Доласком у кућу установили смо да није кречено годинама и да господин Кецман нема ни материјалних ни физичких услова да то сам одради па сам активирао волонтере из Каритаса, а акцији су се придружили добри људи и пријатељи са којима смо заједничким снагама окречили и очистили дом нашем Радовану“, додаје Стојић.

Он истиче како је ову акцију поздравио и подржао министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић.

Хуманитарна акција је трајала четири дана, а волонтери и грађани који су учествовали у акцији не крију радост и задовољство јер су помогли суграђанину и тако му олакшали живот.

Кецман није крио срећу и задовољство овим подухватом којим су му комшије показале да се и даље брину једни о другима и сваком појединцу унутар заједнице.

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести