НОВОСТИ

Ђајић: Република Српска никоме неће дозволити да угњетава српски народ

15/09/2021

Предсједник Градског одбора СНСД-а Бањалука Владо Ђајић поручио је данас, поводом Дана српског јединства, слободе и националне заставе, да ће Република Српска заштитити српски народ и да неће дозволити никоме да га угњетава.

 

РС никоме неће дозволити да угњетава

 РС никоме неће дозволити да угњетава

 

“Ми не желимо никоме лоше и не радимо ни против једног другог народа. Желимо свима добро и да живимо у миру, а истовремено желимо да нико не угњетава српски народ и по цијену свега нећемо то дозволити”, рекао је Ђајић новинарима на Тргу Крајине, након свечаног дефилеа организованог поводом обиљежавања Дана српског јединства, слободе и националне заставе.

Он је навео да је Народна скупштина Републике Српске данас усвојила Закон о заштити, очувању и употреби језика српског народа и ћириличног писма.

СНСД је организовао данас у Бањалуци, поводом Дана српског јединства, слободе и националне заставе, свечани дефиле који је кренуо испред зграде Владе Републике Српске до Трга Крајине.

Свечаном дефилеу касније су се придружили на Тргу Крајине и представници Уједињене Српске, Социјалистичке партије и Демоса.

Представници Уједињене Српске од Народног позоришта Републике Српске до Трга Крајине у свечаном дефилеу носили су заставу Републике Српске дужине веће од 70 метара.

Учесници дефилеа на Тргу Крајине пјевали српске патриотске пјесме.

Република Српска и Србија заједнички прослављају празник српског јединства, слободе и националне заставе 15. септембра, на дан када су српске и савезничке јединице у Првом свјетском рату пробиле Солунски фронт.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести