НОВОСТИ

Ђајић: Уплаћен новац здравственим радницима, порука Станивуковићу да се мора придржавати закона

01/12/2021

Данас је у послијеподневним сатима уплаћен новац здравственим установама из Бањалуке, потврдио је Владо Ђајић, генерални директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске.

 

Владо Ђајић

Владо Ђајић

 

Новац је уплаћен након вишемјесечне борбе да се испоштује одлука Скупштине града Бањалука и одлука Уставног суда Републике Српске.

“Укупно 2.700.000 КМ уплаћено је на рачуне УКЦ-а Републике Српске, ЈЗУ Дома здравља Бањалука, Института за јавно здравство Републике Српске и Завода ‘др Мирослав Зотовић’ како смо и тражили у нашем амандману који усвојен још прије осам мјесеци”, рекао је Ђајић.

По 500 КМ сада ће да добије 5.400 здравствених радника као израз захвалности и награду за њихов напор и пружање стручне медицинске помоћи грађанима Републике Српске током највеће свјетске здравствене кризе.

“Драшко Станивуковић је одбијао, блокирао и на све начине покушавао да опструише само зато што је то био приједлог Градског одбора СНСД-а. Наша борба у интересу грађана била је дуготрајна, али одлучна, а што је најбитније, није била узалудна”, каже Ђајић и додаје да су овом побједом вратили дигнитет Скупштини града Бањалука, одборницима и грађанима.

Драшко Станивуковић овим је добио поруку да се закона мора придржавати, а скупштинска већина која заступа вољу и интересе грађана Бањалуке поштовати, сматра Ђајић, који је предсједник Градског одбора СНСД-а.

“У Скупштину се не враћамо све док се породиљама не исплати пуна једнократна накнада у износу од 500 КМ како је и предложио Клуб одборника СНСД-а, а одобрила и донијела одлуку Скупштина Града. Наша борба се наставља до нове побједе”, поручио је Ђајић.

Остале Вијести