НОВОСТИ

Ал Ибрахим у посјети УКЦ-у: Пионир у пружању дијагностичких и терапеутских услуга

20/10/2023

Замјеник генералног директора Центра за изучавање карцинома “Краљ Хусеин“ Јордан др Акрам Ал Ибрахим посјетио је Универзитетски клинички центар Републике Српске а за нашу телевизију говорио је о иновативним методама третирања ових обољења из области нуклеарне медицине.

 

 

“Разговараћемо о напретку у области нуклеарне медицине као њених дијагноза и третмана. Задњих десет година нуклеарна медицина је постала кључан алат у пружању прецизних и персонализованих медицинских услуга“, рекао је Ал Ибрахим.

Он додаје да то даје наду пацијентима који болују од карцинома, поготово онима који су исцрпили све остале опције.

“Радимо молекуларно снимање. Пружањем адекватних третмана помоћу одређених зрака који дају велику наду пацијентима за излијечење“, додао је.

Ал Ибрахим каже да је све то дало добре резултате у конторли ових обољења, дајући прецизне дијагнозе за рак простате и неуроендокрине туморе.

“То је главна тема о којој ћемо причати током ове посјете“, рекао је он.

Он је додао да они на својој клиници истражују многе врсте карцинома.

“Попут лимфоме. Такође, додао бих третмане рака простате, неуроендокрине туморе. Лијечимо успјешно рак штитне жлијезде. И неке друге третмане“, рекао је он.

Како каже, нуклеарна медицина је постала један од најефикаснијих начина лијечења тумора.

Ал Ибрахим каже да је импресиониран Клиничким центром.

“УКЦ је пионир на Балкану у пружању дијагностичких и терапеутских услуга. И радићемо заједно да их подигнемо на још виши ниво и претворимо овај центар у регионални центар који ће пружати здравтсвене услуге не само за грађане из цијеле БиХ већ и из других балканских држава“, рекао је Ал Ибрахим и додао да су опрема и УКЦ савремени те да дају најбоље здравствене услуге.

“У будућности ћемо сарађивати кроз размјену медицинског вјештачења. Имаћемо заједничке објављене радове и истраживачке пројекте,а у плану је и размјена студената“, рекао је Ал Ибрахим за АТВ.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести