НОВОСТИ

Амиџић: Никола Шобот је име и презиме које има важност и у политици и изван ње

26/04/2024

Министар финансија у Савјету министара БиХ, Срђан Амиџић, некадашњи замјеник градоначелника Бањалуке, гостујући у Јутарњем програму РТРС-а, рекао је да на општим изборима у Бањалуци за градоначелника неће бити неизвјесности, јер ће по његовом мишљењу убједљиву побједу однијети др Никола Шобот, кандидат СНСД-а за градоначелника Бањалуке.

 

“СНСД је показао своју зрелост тако што су чули шта су говорили грађани Бањалуке и донијели одлуку да подрже човјека који је нестраначка личност. То је његова највећа вриједност и увјерен сам у његову побједу”, рекао је Амиџић.

На питање може ли нестраначка личност попут Николе Шобота да се супротстави Станивуковићу, који је четири године на власти, Амиџић каже:
“По чему Станивуковић може да се супротстави доктору Шоботу, то је право питање”

Шобот је човјек који је након завршетка факултета провео још десет година у едукацији, специјализацијама и супспецијализацијама. Говоримо о човјеку који је остварио успјех у породичном животу, човјеку који има двоје дјеце и који је професор на Медицинском факултету. То су његове квалификације.

Говоримо о некоме ко није журио да се кандидује, особи која је допринијела изградњи кардиохирургије, особи која је обавила више од 7 хиљада прегледа и спасила 500 живота. Никола Шобот је име и презиме које има важност и у политици и изван ње. А ко је Драшко Станивуковић? Које су његове референце?”, упитао је Амиџић.

Додао је да Бањалука тражи домаћина и да га љути када неко Шобота пореди с Драшком Станивуковићем.

“Он је доктор и професор. Људи, упоредите референце. Ко је бољи домаћин? Погледајте како изгледа град, а затим посјетите кардиохирургију. Због свега тога, сљедећи градоначелник Бањалуке биће Никола Шобот”, закључио је Амиџић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести