НОВОСТИ

Аутопревоз распродаје имовину

17/05/2024

БАЊАЛУКА – Скупштина акционара бањалучког „Аутопревоза“ разматраће на сједници заказаној за 31. мај одлуке о продаји имовине.

 

 

Наиме, на тој сједници ће бити предложене одлуке о продаји некретнина овог предузећа у насељима Кумсале, Дервиши те власнички удио „Аутопревоза“ у предузећу „Необас“ (44 одсто) за најмање 285.120 КМ.

Приоритет продаја земље у Кумсалама

Директор „Аутопревоза“ Сладомир Ђурић је потврдио за ЦАПИТАЛ да је у плану продаја како би се измириле обавезе овог предузећа које ове године доспијевају на наплату. Ради се о обавезама које премашују два милиона КМ.

„На Скупштини акционара планирамо донијети одлуке да имамо све спремно да можемо продати, ако нађемо купца, како не бисмо касније морали заказивати Скупштину акционара“, казао је Ђурић.

Каже да земљиште у насељу Кумсале које се налази иза фабрике „Витаминка“ не користе и да им није потребно те да ће оно бити приоритет за продају.

„Парцеле у Дервишима нам такође нису потребне јер се више не бавимо градским и приградским саобраћајем“, навео је он.

Објаснио је да још није позната вриједност те имовине већ да ће то бити утврђено тек након што Скупштина акционара донесе одлуке о продаји.

Каже да је продаја власничког удјела у „Необасу“ предвиђена као крајња мјера, ако имовину у Кумсалама и Дервишима не успију продати, а обавезе дођу на наплату.

На продају и Видовданска улица

„Аутопревоз“ је и прошле године донио одлуку о продаји имовине, али она још није продата. Тада је Скупштина акционара одлучила да прода земљиште у самом центру Бањалуке које је предмет спора са Градом Бањалука.

нтересантно је да се, између осталог, ради се о парцели на којој се налази једна од главних градских саобраћајница, дио Видовданске улице која се протеже уз паркинг Старе станице, затим земља на којој се налази Музеј савремене умјетности РС те додатне парцеле.

„Процијењена вриједност предметних непокретности износи 4.771.560 КМ и не може се продати по цијени нижој од 60 одсто од процијењене вриједности“, наведено је у одлуци коју је прошле године донијела Скупштина акционара.

Ђурић је за ЦАПИТАЛ потврдио да је Скупштина акционара донијела одлуку о продаји спорних парцела, али да она није реализована.

„Још увијек са Градом Бањалука преговарамо о расплету те ситуације“, казао је он и додао да су све опције отворене.

Подсјетио је да је „Аутопревоз“ ушао у посјед паркинга Старе станице прошле године, али да је још остало неријешено питање земље на којој се налази Видовданска улица те музеј.

„Идемо судским путем и нудимо договор Граду Бањалука и видјећемо шта ће бити. Ако се успијемо договорити повлачимо тужбе, а ако не успијемо имају судови. Идемо паралелно у оба правца“, закључио је Ђурић.

Подсјећамо, „Аутопревоз“ је тужио Град Бањалука тражећи да им се путем судске експропријације исплати надокнада од 12 милиона КМ за то земљиште, а Правобранилаштво РС које заступа Град је изјавило противтужбу.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести