НОВОСТИ

Бањалука: Настављена сједница Скупштине града

30/08/2023

У Бањалуци је настављена 23. сједница Скупштине града, а на усвојеном дневном реду је извјештај бањалучког предузећа “Водовод” за прошлу годину, као и овогодишњи план пословања.

 

 

На усвојеном дневном реду су и извјештаји о пословању предузећа “Топлане” и “Чистоћа” за прошлу годину. Одборници би требали да расправљају и о финансијском извјештају о пословању бањалучког Завода за изградњу за 2022. годину, као и информацији о поскупљењу паркинга у Бањалуци.

Одборници су на ранијем засједању апсолвирали и гласали за 37 тачака дневног реда, од којих девет није добило подршку.

Сједници присуствује и градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић, а појавио се и градски менаџер Бојан Кресојевић, за кога је предсједник градске Скупштине Љубо Нинковић рекао да нема одобрење да присуствује засједањима, замоливши га да напусти скупштинску салу.

Нинковић је појаснио да, према пословнику, осим градоначелника право да присуствују сједницама градског парламента имају замјеници градоначелника и начелници одјељења у Градској управи, у одсуству градоначелника.

Нинковић је затражио да се Кресојевић изјасни о насталој ситуацији, јер је ријеч о кршењу пословника, што градски менаџер није учинио.

Нинковић је тражио да се о повреди пословника изјасне одборници, након чега је дата пауза од 10 минута.

Скупштинско засједање требало је да буде настављено јуче, али је Нинковић, због недостатка кворума, сједницу одгодио за сутра, након чега је убрзо одржан састанак шефова клубова одборника и градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића на којем је договорено да сједница ипак буде данас.

 

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести