НОВОСТИ

Без вртића нема ни пореза! Нинковић: Бар смо стигли до дневног реда

21/03/2024

Данас смо бар стигли до дневног реда. Морам рећи и нешто што се тиче иницијативе “Коцка је одбачена”, а то је да она није обавезујућа, то је резолуција коју смо намјерно данас пустили, поручио је предсједник Скупштине Града Бањалука Љубо Нинковић на конференцији за новинаре у паузи скупштинског засједања.

 

 

“Па да видимо шта си ти то направио, колико си кладионица дозволио, отворио у близини малољетних лица. Да ли је извршена контрола, сад ћемо видјети да ли је ово само популистичка прича”, рекао је Нинковић иза којег је стајао плакат на којем је писало – Пола Драшку пола грађанима.

Одмах је додао да Станивуковић подршку за порез на непокретности неће добити, јер је она условљен подршком породицама чија дјеца похађају приватне вртиће.

Нинковић додаје и да би СНСД подржао ново кредитно задужење за изградњу јавног дјечијег вртића.

“Рекао сам – морају се изједначити субвенције за вртиће. Подржавам и приједлог за градњу нових вртића. Видите, ако бих пристао на то, од пореза би дали родитељима половину, а другу би оставили њему за коње и слично. Драшко би то да реалоцира на нешто друго. Родитељи су били јасни – не желе милостињу од 60 до 100 марака”, нагласио је Нинковић.

На питање новинара ко је крив за “Бањицу”, Нинковић одговара да се такво питање претворило у политичко оружје које пријети да пукне по радницима у Градској управи.

“Толико тога није урађено, пробијени рокови, а они се дрзнули да причају о неких десет дана”, каже Нинковић.

Кресојевић: Засједање за рубрику вјеровали или не

Ово што се данас дешава је за рубрику вјеровали или не, рекао је градски менаџер Бојан Кресојевић на конференцији за новинаре у паузи данашњег засједања бањалучке Скупштине, коју је одржао прије Нинковића.

“Прекршен је законски рок да се у року од десет дана мора донијети одлука о кредитном задужењу о “Бањици”, која није на вријеме потписана. Због тога је поново пред одборницима данас. Предсједник Скупштине Града није се удостојио да потпише на вријеме одлуку, а имао је смјелости да говори мјештанима Мањаче да јесте за то”, истакао је Кресојевић.

Кресојевић је напоменуо да су поново одбијене било какве расправе о субвенцијама, као и још неким проблемима у Бањалуци.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести