НОВОСТИ

Бојић-Ђајић: Кардиохирургија УКЦ Српске на свјетском нивоу; Изузетни резултати заједничког рада

07/03/2023

Директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске Владо Ђајић разговарао је данас у Бањалуци са представницима делегације београдског Института за кардиоваскуларне болести “Дедиње”, коју је предводио директор Милован Бојић о досадашњој успјешној сарадњи, едукацији кадра из области кардиохирургије и краћим листама чекања пацијената.

 

 

– Универзитетски клинички центар Републике Српске увијек ће имати подршку Института за кардиоваскуларне болести “Дедиње”, а захваљујући заједничком раду на Клиници за кардиохирургију до сада је обављено више од 150 операција, са смртношћу испод један одсто – рекао је Бојић

Бојић је нагласио да може да посвједочи напретку Универзитетског клиничког центра Српске, као и Клинике за кардиохирургију.

– Институт, који је као научна установа препознат и у европским оквирима, даје снажну подршку и подстицај Клиници за кардиоваскуларну медицину, кардиохирургију, кардиологију и свим другим медицинским гранама како би УКЦ Српске био још успешнији – изјавио је Бојић.

Директор УКЦ-а Српске Владо Ђајић је захвалио Бојићу и тиму љекара Института што су омогућили да пацијенти могу да буду оперисани у Бањалуци, те истакао изузетне резултате заједничког рада.

Оцијенио је да је обављених 150 операција са смртношћу испод један одсто – свјетски резултат.

– Имамо одличне сале, опрему, али оно што је најважније, одличне стручњаке из братске Србије, који не само да омогућавају лијечење наших пацијената, већ и едукацију нашег младог кадра – рекао је Ђајић.

Прва кардиохируршка операција изведена је 6. јуна 2022. године.

Подсјећамо, данас у УКЦ Републике Српске боравила је делегација Института за кардиоваскуларне болести Дедиње.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести