НОВОСТИ

Божић: Доктор Ђајић је препознао младе људе, част је радити у најмодернијом здравственој установи у Српској

12/11/2023

Да се залагање, труд и рад цијени у Републици Српској доказ је Стефан Божић, најбољи дипломац Медицинског факултета Универзитеа у Бањалуци.

 

 

Са просјечном оцјеном 9,93 потписао је уговор о раду и засновао радни однос у Универзитетском клиничком центру Републике Српске.

“Ово ми много значи и велика ми је мотивација за даљи рад у највећој и најмодернијом здравственој установи у Републици Српској. Волио бих да будем добар љекар, као што сам и студент био. Надам се да ћу то постићи. Било је тешко остварити такав успјех на Медицини. Студирање Медицине захтијева много одрицања. Међутим, на крају се све то исплати. То је показао доктор Ђајић, који је препознао младе људе и омогућио нам да радимо у овој установи”, истиче Стефан.

Свим младим људима, Стефан поручује да ће се рад исплатити.

“Да вриједно раде, а труд ће се увијек препознати, сигуран сам у то”, рекао је Стефан.

Генерални директор УКЦ-а Владо Ђајић рекао је да ће Божићу бити омогућено да се едукује у престижним здравственим центрима Европе и свијета и додао да је у УКЦ Српске у задњих неколико година запослено више од 300 младих доктора.

Планским радом, ријешен је национални проблем када је у питању кадар љекара у Српској, истакао је Ђајић.

“Уназад пар година, од када сам на мјесту директора УКЦ-а Српске, запослили смо више од 300 младих љекара. Ријешили смо национални проблем кадра љекара у Републици Српској у наредних 20 година. То је био наш стратешки интерес. Сваке године примамо наше најбоље студенте. Радимо патриотски и плански. Ове године је то доктор Стефан. Поносам сам што је остао овдје и није отишао нигдје. Пресрећан сам, што смо направили услове да их можемо запослити овдје, да имају редовне плате и одличне услове. Ово је посебан дан за УКЦ Српске. Добили смо један овакав, сјајн кадар”, навео је Ђајић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести