НОВОСТИ

Четири тачке пале: Усвојен нацрт бањалучког буџета за идућу годину

30/11/2023

Одборници Скупштине града Бање Луке данас су усвојили Нацрт буџета Града за 2024. годину у износу од 187,89 милиона КМ и упутили га у јавну расправу.

 

 

Предсједник Скупштине Града Љубо Нинковић рекао је да завршена 25. по реду сједница Скупштине Града, те да је од укупно 29 тачака подршку одборника добило 25 тачака дневног реда, међу којима је и Нацрт буџета за 2024. годину.

-Усвојили смо Нацрт буџета, те нам у наредним даним предстоји јавна расправа, након чега ћемо већ половином децембра заказати нову сједницу Скупштине Града како бисмо расправљали о Приједлогу ребаланса за 2023. годину, али и Приједлогу буџета за 2024. годину – рекао је Нинковић.

Одборници су подржали више одлука о регулационим плановима, као и неколико одлука о закупима под посебним условима, па је тако одобрено продужење закупа градског простора, Анасамблу народних игара и пјесама „Веселин Маслеша“, док је Тајландском бокс клубу МУАY ТХАИ у Републици Српској „Златна побједа“ додијељен градски простор у закуп под посебним условима.

Подршку одборника добила је и Одлука о начину и условима за прекопавање и санацију јавних површина на подручју града Бање Луке, али и друге важне тачке.

 

 

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести