НОВОСТИ

Чудић јасан: Станивуковићу није била намјера да одржи сједницу Извршен политички противзаконити удар

28/06/2023

Потпредсједник Скупштине Града Саша Чудић рекао је како је дошло до извршења политички противзаконитог удара на Скупштину Града од стране градоначелника Драшка Станивуковића који је провалио у просторије руководства Скупштине града, отуђио печат и на тај начин им директно онемогућио рад.

 

 

„Јутрос је прије свега дошло до вербалног напада од стране градоначелника на секретара Скупштине Града Игора Шукала. Он се тренутно налази на медицинским претрагама. У кабинетима су остале и личне ствари. Медицински медикаменти, односно лијекови, личне ствари, можда је остао новац, накит, али што је најважније, желим да обавијестм јавност да је Скупштина Града онемогућена да обавља своју дјелатност. Као што познајемо тремин војног удара, могу да кажем да је данас извршен политички противзаконит удар на Скупштину града Бања Лука јер ми више нисмо у посједу печата Града Бања Лука“, казао је Чудић.

Чудић је даље наставио да је због горе наведених информација Скупштина онемогућена да ради, односно сазове сједницу.

„Ово је груб прекршај. Нећу да верујем да је градоначелник Драшко Станивуковић ово учинио на наговор својих сарадника јер би то била већа катастрофа јер то би значило да он нема никакав тим с којим може да ради. Радије ћу да гајим наду да је ово све дошло из његове главе. Доста, сада можемо закључити политички непромишљене главе. Овдје говоримо о грубом прекршају не једне већ низа процедура. Позивам градоначелника да заиста хитно промијени своју одлуку, иако се већ из овога не може изаћи тако лако и неке се ствари почињене не могу опростити и амнестирати, али се већа штета може спријечити“, наставља Чудић.

Потпредсједник Скупштине Града најавио је и састанак коалиционих партнера скупштинске већине вечерас у 20.00 часова како би се расправљал о актуелним проблемима са којима се суочавају бањалучки одборници, али и грађани због хира и бахатог понашања првог човјека Града Драшка Станивуковића.

„Јуче, приликом одржавања 11. ванредне сједнице Скупштине Града била је тема Аквана и у јавности смо упознати да проблем Акване треба ријешити до првог јула како се не би повјереници у дужници уписали на земљиште Акване. Коалиција је јуче дошла на ванредну сједницу Скупштине Града са намјером да усвоји сет тачака да се спаси Аквана. Скупштина се јуче није одржала јер је на позив градоначелника јуче ушла одређена група људи која је физички онемогућила рад одборницима. Нисам вјеровао, али ме данашње понашање увјерило да градоначелнику није била намјера да се одржи та сједница. Зашто? То питајте њега. Јуче је коалициона већина била спремна да одржи сједницу и усвоји сет тих одлука, једнако као што смо усвојили и за Топлану и за Чистоћу и за ЗИБЛ и тада смо најављивали да нам слиједе проблеми, узимајући у обзир Аквану и он је данас дошао на наплату“, закључио је Чудић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести