НОВОСТИ

Ђајић-Матијашевић: Изградњу Централног-спомен обиљежја вратити у оквире закона

09/08/2023

Локација за изградњу Централног-спомен обиљежја погинулим борцима Републике Српске и даље је предмет расправе у Бањалуци.

 

За одборнике скупштинске већине окупљене око СНСД-а мјесто споменику је поред Палате Републике. За градоначелника Драшка Станивуковића на мјесту дојучерашњег паркинга код Краша.

 

Предсједник бањалучког одбора СНСД-а Владо Ђајић истакао је у нашем Јутарњем програму да огорчен што споменик до сада није завршен.

 

– Није све разјашњено, а почело се са изградњом. Локација није прихватљива, на желимо да споменик буде између зграда, већ ја видљивом мјесту. Градоначелник нас није јуче примио. Не смије бити подјела по овом питању – рекао је Ђајић.

 

Навео је Станивуковић не ради добро.

 

– Борци не заслужују да се неко игра са њима. Мора се радити у складу са законом – каже Ђајић.

 

 

Нагласио је да локална самоуправа може само да одреди локацију.

 

– Биће одржана нова сједница Скупштине града – каже Ђајић.

 

Члан Радне групе за изградњу Централног спомен-обиљежја Дарко Матијашевић истакао је да је градоначелник изманипулисао већину организација које су проистекле из одбрамбено-отаџбинског рата.

 

– Причам све у оквиру закона. И указао сам на све проблеме – изјавио је Матијашевић у Јутарњем програму.

 

Нагласио је да нико не може да ради изнад закона.

 

– Локална самоуправа не може преузети надлежност државе. Скупштина града није била свјесна шта ради и упутили су извињење. Јуче смо имали добар састанак са предсједником Скупштине града – навео је Матијашевић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести