НОВОСТИ

Ђајић: Одборници спријечили ВЕЛИКУ ПЉАЧКУ ВИЈЕКА: Станивуковић хтио под хипотеку ставити земљиште вриједно стотине милиона КМ”

12/04/2024

Предсједник ГрО СНСД-а Бањалука, Владо Ђајић, и предсједник Скупштине града, Љубо Нинковић, кажу да су одборници  јуче спријечили једну од највећих пљачки у историји Бањалуке. Ђајић оптужује Станивуковића да је планирао пренијети 50 дунума земље која ја у власништву предузећа ЈП “Аквана” на приватника, док је Нинковић истакао да је Станивуковић покушао искористити муку радника Акване, покушавајући их увјерити у корист продаје земљишта. Станивуковић је, како кажу,  хтио заложити земљиште вриједно стотине милиона марака ради дуга од милион КМ према Пореској управи.

 

Предсједник ГрО СНДС-а Бањалука Владо Ђајић рекао је да су на јучерашњој сједници Скупштине града предсједник Скупштине и одборници спријечили једну од највећих пљачки у историји Бањалуке.

“На јучерашњој сједници одборници и предсједник Љубо Нинковић спријечили су да Станивуковић 50 дунума земље пренесе на приватника и да због стотине милиона марака колико вриједи земљиште стави хипотеку на милион  марака. Довео је раднике у Градску управу које планира да отпусти  јер када прода земљиште они неће имати гдје радити”, рекао је Ђајић.

 

Предсједник Скупштине града Љубо Нинковић рекао је да је прије 7, 8 мјесеци  држао прес конференцију, а која се тицала плана “Футур 2” и циљ је био да 50 дунума земље Станивуковић распрода већ унапријед договореним купцима и да изгради стамбени простор.

 

“Он је јуче искористио муку и болести радника Акване и хтио је да им прода причу да стотине милиона вриједног земљишта заложимо зарад милион КМ  дуговања према Пореској управи”, рекао је Нинковић.

Додао је да је Станивуковић покушао искористити раднике.

 

“Покушао је да искористи раднике, нас обмане да би испало како он помаже радницима, а све у циљу да Аквана не буде у могућности да измирује своје обавезе, гдје се Скупштина града избацује, а он је тај који одлучује”, додао је Нинковић.

 

Како додаје Нинковић, разговарао је с радницима и објаснио да без обзира на репрограм, Пореска управа мора да књижи најстарије дугове и не значи да склапањем уговора од сутра тече осигурање.

 

“Када је видио да нема рјешења Станивуковић ми је пришао и питао које је рјешење и одмах сам заказао ванредну сједницу, те је изгласан кредит којим ће с епокрити дуговање од милион КМ. “Футур” 2 је покушао некад да направи и сад то опет покушава, искориштава раднике на најбурталнији могући начин”, закључио је Нинковић.

 

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести