НОВОСТИ

Ђајић: По захтјеву грађана покрећемо опозив Станивуковића

05/10/2023

Предсједник ГрО СНСД-а, Владо Ђајић, најавио је покретање опозива градоначелника Драшка Станивуковића на захтјев грађана Бањалуке. Ђајић је истакао да грађани изражавају незадовољство тренутним стањем у граду те сматрају да Станивуковић и његова администрација неправилно доносе одлуке које утичу на живот грађана, а све без консултације с њима.

 

“Станивуковић и његови сарадници самовољно прекрајају улице, тргове, праве зграде гдје желе, обликују саобраћајнице по свом нахођењу, подижу споменике и то све без питања грађана, скупштинске већине или стручњака. Игра се судбином наше дјеце”, нагласио је Ђајић.

Грађани су такође примијетили да се Станивуковић лажно представљао као борац за правду и поштовање прописа те за борбу против корупције.

“У Градској управи данас ради нестручан кадар. Грађани желе опозив градоначелника и спас Бањалуке. Захваљујем се и коалицији на јединству што смо сви овдје за добробит Бањалуке”, додао је Ђајић.

Ђајић је најавио да ће сутра у 12 часова званично почети с прикупљањем потписа у Градском одбору СНСД-а, покрећући тиме процес опозива градоначелника Станивуковића на основу захтјева грађана.

 

Уз СНСД стала је и колација која с овом странком чини скупштинску већину у Бањалуци. Невен Станић (УС), Никола Вукчевић (СП), Саша Чудић (Група грађана), Боран Босанчић (ДЕМОС) подржали су иницјативу за опозив градоначелниак Станивуковића, који је како кажу оправдан из много разлога, а између осталог нерад, нетранспарентност, скривање и неподношење извјештаја о раду и било каквих аката који се тичу функционисања града.

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести