НОВОСТИ

Ђајић: Срећан вам Дан српског јединства, слободе и националне заставе

15/09/2023

Дан српског јединства, слободе и националне заставе обиљежен је у Бањалуци. Чланови бањалучког Градског одбора СНСД-а данас су већ традиционално улицама Бањалуке носили заставу дугу 100 метара. Они су развукли заставу испред сједишта странке и кренули према Палати предсједника.

 

 

 

Грађанима се обратио предсједник бањалучког СНСД-а, Владо Ђајић, који је грађанима честитао Дан српског јединства, слободе и националне заставе.

 

“Градски одбор СНСД-а и ове године са задовољством је истакао заставу на Дан српског јединства. С поносом данас истичемо јединство, окупљајући све Србе и суграђане Републике Српске. Наш циљ је постићи потпуно јединство, окупити све нас око нашег предсједника Милорада Додика и наших институција, укључујући Владу и Министарства, како бисмо одлучно стали у одбрану Републике Српске, која се тренутно суочава с озбиљним изазовима. Баш зато на овај дан свим Србима ма гдје они били шаљемо поруку слоге, храбрости и поноса”, рекао је Ђајић новинарима.

 

Подсјећамо, Дан српског јединства, слободе и националне заставе обиљежава се у знак сјећања на 15. септембар 1918. године, када је српска војска у Првом свјетском рату, заједно са савезницима, пробила Солунски фронт и тако утрла пут ка коначном ослобођењу ондашње Краљевине Србије. Празник се у Србији и Републици Српској празнује од 2020. године.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести