НОВОСТИ

Ђајић: Уз обнову породилишта до нових трендова

23/01/2024

Генерални директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске Владо Ђајић рекао је да је адаптација бањалучког породилишта потребна како би се прилагодили новим трендовима и правилима, те захвалио предсједнику Србије Александру Вучићу, који је најавио помоћ за те намјене.

Велико хвала Вучићу и Србији за досадашњу подршку у разним областима, посебно здравственом систему, едукацији наших кадрова у Србији и боравку њихових медицинских стручњака овдје, лијечењу великог броја пацијената из Српске у Србији, те донацији опреме и санитетских возила – рекао је Ђајић.

 

Ђајић је навео да је бањалучко породилиште већ дјелимично реконструисано и сада је у одличном стању, али је адаптација потребна да би се прилагодили новим трендовима и правилима.

 

– Многи мужеви и чланови породице желе да буду са породиљом и у том смислу би била добра реконструкција, да правимо боксове и да једна породиља буде у једном боксу, те да се истовремено уради и адаптација прозора и вентилација јер зграда је стара готово 50 година – навео је Ђајић.

 

Он је нагласио да је много уложено у бањалучко породилиште које је, како је истакао, најбоље опремљено у БиХ.

 

Предсједник Србије Александар Вучић најавио је недавно да ће у наредне четири године бити реконструисана готово сва породилишта у Србији, а у договору са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком исто ће бити учињено и у Бањалуци.

 

Вучић је то најавио представљајући план “Србија 2027 – скок у будућност”.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести