НОВОСТИ

Додик са делегацијом Целекса: Спремност за сваку врсту помоћи

29/08/2023

Предсједник Републике Српске Милорад Додик примио је данас у Бањалуци делегацију привредног друштва СХП Целекс, предвођену власником Миланом Филом, саопштено је из Кабинета предсједника Српске.

 

 

Делегација СХП Целекс упознала је предсједника Републике о насталој штети узрокованој пожаром на објекту фабрике Целекс у Бањалуци, истакавши да је најбитније да није било људских жртава и да пожар није утицао на производни циклус.

Предсједник Републике изразио је жаљење због немилог догађаја и спремност за сваку врсту помоћи како би се штета санирала у што краћем периоду, те производни процес несметано одвијао.

Предсједник Српске још једном је захвалио власнику Филу на препознавању Републике Српске и Бањалуке као важне дестинације за његове пословне активности и додао да ће институције Српске стимулисати привредно друштво СХП Целекс да настави процесе инвестирања, модернизације, те изградње нових погона.

СХП Целекс је примјер успјешне приватизације када је фабрику преузела словачка СХП Група, највећа групација у производњи хигијенских папира у југоисточној Европи, наводи се у саопштењу.

До сада је у бањалучки СХП Целекс инвестирано више десетина милиона КМ, а ова компанија тренутно запошљава 300 радника и један је од највећих извозника у Бањалучкој регији.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести