НОВОСТИ

Дом здравља Бањалука добио директора, бесплатни превоз за вишечлане породице

18/09/2023

Одборници скупштине града Бањалука усвојили су већину тачака дневног реда ванредне сједнице.

 

 

За директора бањалучког Дома здравља поново је једногласно именована Невена Тодоровић.

 

Поред кадровских питања на дневном реду нашло се и питање одвоза смећа.

 

Вишечасовна расправа и око правног регулисања тачке која се тиче субвенција за превоз Удружењу “Четири плус” .

 

Након маратонског засједања на скупштинском холу, умјесто у одборничким клупама, бањалучки парламентарци исцрпили су све тачке дневног реда.

 

– Након великих преговора и договора успјели смо да дођемо до нашег циља, да постигнемо по шта смо и дошли – навео је Јован Радовановић, предсједник Удружења “Четири плус”.

 

Поред “Четири плус” породица, бесплатан превоз и за додатне двије категорије, амандманским дјеловањем Клуба одборника СНСД-а.

 

Одлуке, али и амандмани, након вишечасовне расправе добили су подршку свих одборника.

 

– Оно што је Клуб одборника СНСД-а предложио јесте да се у ову Одлуку додају још двије категорије, а то су инвалиди и особе са потешкоћама у развоју да имају бесплатан превоз и драго ми је да је добило подршку и осталих одборника – навео је Бојан Пећанац, Клуб одборника СНСД-а.

 

– Одлука о бесплатном јавном превозу за удружења и вишечлане породице, студенте, средњошколце, наравно и пензионере данас је потврђена – истакао је Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке.

 

Родитељима који су платили септембарске мјесечне карте за своје малишане трошкови ће бити рефундирани, саопштено је након данашње сједнице.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести