НОВОСТИ

Драшко Станивуковић за 4 године мандата није изградио ниједан вртић

28/05/2024

Након што су приватни вртићи у Бањалуци преко ноћи подигли цијене за 100 КМ родитељи су очајни. Нити има довољлно мјеста у државним вртићима, нити је цијена приватних прихватљива. Са 350 на 450 КМ за родитеље је велик шок. Велика је кривица на приватним вртићима, али још већа на Градској управи која за 4 године мандана није изградила ниједан вртић у Бањалуци. Правдају се изградњом школе у Ади.

Градска администрација на челу с Драшком Станивуковићшем за скоро 4 године мандана није изградила ниједан вртић, говоре подаци. Они који су отворени за вријеме Станивуковића су вртићи који су завршени за вријеме мандата претходног градоначелника и СНСД-а. Пошто се градоначелник нема баш с чим похвалити, за говорницу је изашао градски менаџер Бојан Кресојевић  који се окитио перјем прошле администрације, те је “присвојио” вртиће.  Тако је Кресојевић рекао да су изградили вртић на Петрићевцу у Куљанима и Врбањи, те да су започели један у Борику.  Од свега наведеног тачно је само да су започели један у Борику, који ће крај радова угледати ко зна кад јер након што се исти и изгради потрено је добити употребну дозволу.

 

За то вријеме родитељи дјеце који похађају приватне вртиће плаћаће енормно високу цијену приватних вртића. Субвенције у износу од 60 Км колико сада добијају од града, а које касне 3 мјесеца додатно компликују живот већ празним новчаницима. Да ће добити повећанје у износу од 40 Км, односно у укупном износу од 100 КМ био је договор са родитељима који су се састали прије неколико дана са градоначелником.

 

Тада им је обећано минимално повећанје цијена, уз договор да се нађе начин да се исконтролишу приватни вртићи и дивљање цијена. У управо се то и десило.

 

Град има новца за популистичке политике, као што је додјела бесплатних грађевинских дозвола, додјела бесплатних карата и онима који за то немају ниаккве потребе, али за оне најмлађе немају.

 

Који ће наредни корак огорчених родитеља бити остаје да видимо.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести