НОВОСТИ

Ево ДОКАЗА: Станивуковић изиграо Техничку школу за санацију крова

11/11/2023

Да је “обећање лудом радовање” код градоначелника Драшка Станивуковића устаљена пракса, доказ је неистина коју је изрекао у вези Техничке школе и помоћи истој. Наиме, Станивуковић је јуче на друштвеним мрежама изјавио како ће Град заједно са надлежним Министарством учествовати у пројекту санације крова Техничке школе, највеће у Републици Српској коју похађа 1.500 ученика. Све би то било идеално, да Техничка школа није добила одбијеницу (11. септембра 2023. године) од Града, тачније рјешење по овлашћењу градоначелника гдје стоји да “Град нема финансија за санацију поменутог дијела крова”.

 

 

Са друге стране, Влада Републике Српске задужила је министарства просвјете и финансија да у овогодишњем буџету обезбиједе 100.000 КМ за санацију дијела крова и електроинсталација Техничке школе Бањалука што ће бити учињено, а на чему је управа Техничке школе изразито захвална.

Када је у питању помоћ Града Бањалука, она је изостала по ко зна који пут. Поред неопходних средстава за реновирање које је Град требао да обезбиједи у износу од 300.000, Техничка школа остала је и без основних потребних средстава.

Директор Техничке школе, Владимир Куваља рекао је да се Граду од партиципације ученика уплаћује износ од 70 хиљада КМ. Самим тим када се тај износ подијели на основна средства тј. на осигурање ученика, набавку свесака итд долази се до рачунице од 19 хиљада, што значи да преостали износ новца заврши у рукама Града.

Куваља је истакао да ће потражити од Града да се и преостала средства која су намјењена за похађање наставе почну користити у те сврхе.

По свему судећи, Станивуковић је и овај пут доказао да се лако китити туђим перјем, почевши од 2018. године када је изводећи перформансе у Техничкој школи, упућивао на тадашње пропусте, а сада као градоначелник без имало срама не дозвољава санацију школе, која пропада.

Једини представник Града, који је показао интересовање и спремност да помогне био је предсједник Скупштине Града Љубо Нинковић који је обећао да ће учинити све што је у његовој моћи да се овај проблем ријеши, почевши од наредне сједнице када ће уложити амандмане на Ребаланс буџета града.

Извор: бањалучкеприче

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести