НОВОСТИ

Гинеколог на челу бањалучког “Водовода“

12/03/2024

Гинеколог на челу “Водовода“, студент на челу града – у Бањалуци је, изгледа, све могуће. Грађани су мислили да је у питању шала, али је доктор Александар Золак јуче и званично преузео функцију в.д. директора Водовода.

 

 

Ово су само неки од коментара на друштвеним мрежама:

“Драшко поставља гинеколога на чело ‘Водовода’. Вјероватно мисли кад пукне водењак да то има везе са водом. А шта се и ради.“

“Зна ли се кад му почиње мандат да му пошаљем жену на преглед у водовод…“

“Бањалучком ‘Водоводу’ пукао водењак…“

Подједнако су изнађени и у градској скупштини, кажу до сада су од градоначелника небројено пута доживјели непоштовање закона, сада и непоштовање струке.

“Мени је то застрашујуће. То је као да ја дипломирани економиста, сутра постанем сликар а не знам то да радим. Мислим да се напокон мора укључити струка у градску администрацију, не могу сви да воде ЈП, не могу сви да пишу и да сликају. Желим јавно да питам да ли је гинеколог на челу ‘Водовода’ експерт за рјешавање проблема наших грађана?“, рекао је одборник СНСД-а у Скупштини града Бањалука Бојан Пећанац.

Јесте, каже Драшко Станивуковић. Сматра да образовање није пресудно, поучен својим примјером.

“Ви можете имати сто Оксфорда и Кембриџа, ако немате дара да будете менаџер, дакле директор је менаџер, доктор Золак је образован човјек који има искуства више од 6-7-8 година у вођењу највећих агенција“, каже градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

А има искуства и у аферама, подсјећа први човјек градске скупштине. Саучесник је, каже, Станивуковићу у афери кисеоник.

“Тај човјек је изнио папире Драшку Станивуковићу везано за аферу кисеоник. Тај човјек је направио ситуацију да она болница у вријеме короне добије само онај шатор, а да не добије сву остало потребну опрему унутра, тај човјек је био спреман да то све уради грађанима и Бањалуке и Републике Српске“, каже предсједник Скупштине града Бањалука Љубо Нинковић.

А у “Водоводу“ остају бројни проблеми, углавном финансијске природе, које није ријешио ни прошли директор Дудуковић, у којег се Станивуковић клео да је “врстан” економиста. Није ријешен ни проблем водоснабдијевања у бројним насељима само неколико километара од центра. Све те рупе сада треба да закрпи управо доктор Золак.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести