НОВОСТИ

ЗБОГ ЊЕНЕ ХУМАНОСТИ, МОЖДА ЈЕ ПРОГЛАСЕ ЗА СВЕТИЦУ! Знате ли ко је Јелена Савојска и зашто је тражила дворску даму из Србије? |

ИДЕМО ЛИ ЊИХОВИМ СТОПАМА? Стефан Немања и Стефан Првовенчани су стварали државу, а Свети Сава је испунио духовним и културним садржајима! |

Коме смета суверенистичка политика Српске и пријатељска веза са Мађарском? |

Цвијановић: Јефтин популизам без уставног утемељења, имовина припада ентитетима |

Рунић: Додик окупља српски народ и подршка је Србима у ФБиХ |

Амиџић-Шелдон: Свјетска банка наставља да пружа снажну подршку БиХ |

Убијени бијељински инспектор био на дужности; Осумњичени предат Тужилаштву |

Влада Српске: Више новца за права из система социјалне, дјечије и породичне заштите |

Додик: “Граница постоји” има историјски значај, бранимо нашу имовину |

ДЕМОС против скупљег паркинга у Бањалуци; Босанчић предао иницијативу Уставном суду |

Годину дана рада Кардиохирургије УКЦ-а Српске; Више од 200 спасених живота

10/06/2023

Највећа здравствена установа у Републици Српској, Универзитско клинички центар прославља годину дана успјешног рада Клинике за кардиохирургију. Од 11. септембра претходне године обављено је више од 200 кардиохируршких захвата.

 

 

Операције су изведене уз подршку Института за кардиоваскуларне болести Дедиње и Института за кардиоваскуларне болести Војводине Сремска Каменица.

Прва кардиохируршка операција је изведена 6. јуна 2022. године.

Ове операције укључују хируршку реваскуларизацију миокарда, оперативно лијечење валвуларних болести срца, те такође најновије методе хируршког лијечења срчане слабости.

Према ријечима генералног директора УКЦ-а Владе Ђајића, који се захвалио цијелом тиму, те истакао да је пресрећан што су његова визија и идеја праћене огромним радом, трудом и енергијом уз подршку руководства Републике Српске и колега из Србије претворене у оно што је најбитније за становнике Републике Српске, а то је Клиника за кардиохирургију, гдје се свакодневно спасавају животи.

Још једном се захвалио доктору Николи Шоботу и његовој екипи на изванредном раду.

Начелник Клинике за кардиохирургију УКЦ Српске Никола Шобот је истакао да је данас поносан те да је прошло годину дана једног тешког и мукотрпног рада гдје сада можемо изаћи са нашим резултатима.

– Најприје морам да се захвалим директору Влади Ђајићу и Министарству здравља на прилици да будем дио овог пројекта и могућности да урадимо ово све за пацијенте Републике Српске. Дали смо свој један максимум и оправдали смо своје постојање и оснивање као и све оно што смо радили кроз више од 200 успјешно оперисаних пацијената, гдје смо им том приликом пружили лијечење у својој установи код своје куће. Ово је само први корак, а знамо да су први кораци најтежи, али смо постигли велики успјех и ово ће нам бити подстрек за даље и надам се да се за годину дана опет видимо са још бољим резултатима и још већим бројевима рекао је Шобот.

Директор Института за кардиоваскуларне болести Војводине Александар Реџек рекао је да је ово заиста један велики дан.

– Бројке које сте чули заиста говоре саме за себе – рекао је Реџек.

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић захвалио се колегама из Дедиња и Сремске Каменице не само на подршци коју су пружили за развој кардиохирургију него и на континуираној подршци како школовања кадрова у Србији путем медицинских факултета, тако и у оквиру збрињавања и третмана пацијената из Српске.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести