НОВОСТИ

“Градска управа кажњава раднике који нису послушници градоначелника”

22/01/2024

Радник Градске управе Бањалука Неђељко Радуловић, каже да је након што је у нашем програму демантовао тврдње градоначелника о повећању плата, кажњен пребацивањем на друго радно мјесто. Из Синдиката управе захтијевају од градоначелника да објасни на основу ког закона је пребацио Радуловића. Питају зашто није запосленима повећао плате како је било предвиђено буџетом из 2022. године.

 

 

Градоначелник се није оглашавао, али из Синдикалне организације Градске управе поручују да је све урађено по закону и да ће у овој години услиједити линеарно повећање плата свим радницима за 150 марака.

Након недавног гостовања у нашем Јутарњем програм правник у Градској управи Неђељко Радуловић каже да је експресно добио рјешење о новом радном мјесту. Сматра да је разлог за то што је јавно потврдио, да градоначелник није повећао плате запосленима у градској администрацији, иако је то било предвиђено буџетом за 2022. Радуловић тврди да није једини који је премјештен на друго радно мјесто.

– Доношењем рјешења градоначелник је прекршио неколико закона. Закон је рекао – градоначелник потписује рјешење ми немамо именованог замјеника градоначелника неко каже може менаџер али он тад није физички био у Бањалуци – каже Радуловић.

Из Синдиката управе тврде да је то тактика Градске управе да они који нису њихови послушници, на тај начин буду кажњавани. Истичу да Станивуковић има двоструке аршине према синдикату који је изабран по његовом налогу и према другом који дјелује у оквиру Синдиката управе.

– Питам градоначелника како је могуће да истовремено прави сњешка на Копаонику и потписује рјешење. Градоначелник није испоштовао закључак о повећању плате запослених – сматра Божо Марић предсједник Синдиката управе Републике Српске.

Умјесто градоначелника огласили су се представници градске Синдикалне организације. Тврде да је Радуловић пребачен на друго радно мјесто због повећаног обима посла. Од сљедећег мјесеца најављују линеарно повећање плате свим радницима Градске управе.

– Уколико не буде повећање ишло од јануара с обзиром да колективни уговор још није ступио на снагу ићи ћемо кроз исплату регреса тако да нико неће бити оштећен ни за марку – сматра Радислав Гојковић предсједник Синдикалне организације Градске управе Бањалука.

Из Синдиката управе тврде да је градоначелник прекршио закон тако што није повећао плате, али и премјештањем радника у Индустријуску зону гдје су, како тврде синдикалци, трпјели мобинг. Због свега тога тражиће одржавање посебне сједнице Скупштине града Бањалука.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести