НОВОСТИ

Шпирић: Српски делегати досљедно поштују закључке Скупштине Српске |

Бореновић одговорио Тривићевој: Ништа не би постигла да није било мене и партије |

Тривић: Бореновић није смио на црту Додику |

Ковачевић: Република Српска није крпа којом може да се брише под |

Вишковић: Имовина прије 30 година уграђена у Устав Српске – Комшић и Бећировић немају ту шта да траже |

СВЕ ОТИШЛО У НЕПОВРАТ ЗБОГ ЈЕДНОГ ПРЕСРЕТНУТОГ ПИСМА… Да је Карађорђе прихватио ово, историја Србије би изгледала ПОТПУНО ДРУГАЧИЈЕ! |

ТАЈНЕ ИЗ ЋЕЛИЈЕ 1.121 У КОЈОЈ ЈЕ БОРАВИО МИЛОШЕВИЋ! Био је свјетска ексклузива без премца, нудили су баснословне суме новца за његове фотографије! |

Удружење логораша: Пуна подршка институцијама Српске у заштити националног интереса Срба и очувања Српске |

Нешић: Неће проћи Бећировићев и Комшићев закон о имовини |

Егић: Успјели смо да испоштујемо све захтјеве борачке популације |

Ilić: Velika čast Vučiću uručiti Ključ grada

22/04/2021

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić rekao da mu je bila izuzetna čast da Ključ grada, najveće gradsko priznanje, uruči predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Ilić je rekao da je Vučić time postao počasni građanin Banjaluke, te da je siguran da je i njemu to veliko zadovoljstvo.

On je naveo i da na osnovu razgovora sa delegacijom iz Srbije može reći da će Srbija u saradnji sa Vladom Srpske nastaviti sa realizacijom niza projekata, kao i prethodnim godinama.

“Jedan od zaključaka sastanaka je i da rukovodstvo Banjaluke pokaže odgovornost i sposobnost da pripremi prve korake za realizaciju projekata, a siguran sam da će ljudi koji su danas ovde bili dati svoj doprinos razvoju Banjaluke”, rekao je Ilić nakon svečane akademije povodom Dana grada i neformanlnog sastanka koji su on i gradonačelnik Draško Stanivuković imali sa rukovodstvima Srpske i Srbije.

Stanivuković je izjavio da je posjeta delegacije iz Srbije doprinijela da Banjaluka ove godine ima najljepši i najsvečaniji rođendan.

“Nakon razgovora sa Vučićem, mogu reći da Banjaluku očekuje mnogo projekata, zbog čega smo ponosni. Srećan sam i što nam je data mogućnost da izaberem prioritetne projekte koje će Srbija realizovati”, rekao je Stanivuković.

On je naveo da su neki od tih projekata izgradnja mosta u naselju Česma, koja bi trebalo da počne ove godine, uz podršku i institucija Srpske.

“Predložili smo i da ove godine počne izgradnja škole u Vrbanji, koja će imati veli značaj za građane tog naselja”, rekao je Stanivuković.

On je izrazio zadovoljstvo i što je grad dobio garanciju da će Srbija pomoći da se otvore dvije firme u Banjaluci, te da dođu investitori, što će značiti nova radna mjesta.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je da je lijep doživljaj biti na svečanosti povodom Dana grada Banjaluke, te izrazio zadovoljstvo jer se vidi koliko ona napreduje.

“Duboko verujem da će Banjaluka nastaviti da se razvija u dobrom pravcu, ali i da će nastaviti da se razvijaju i dobri odnosi Beograda i Banjaluke. Jer, mi smo familija, a familija mora da nađe i vreme jedni za druge i način da pomogne jedni drugima”, istakao je Radojičić.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić uručio je Ključ grada, najveće gradsko priznanje, predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Obraćajući se na svečanoj akademiji povodom Dana grada, Vučić je rekao da je to jedno od najznačajnijih priznanja koje je dobio u životu, te da je, iako je primio ključeve brojnih gradova, danas posebno uzbuđen.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести