НОВОСТИ

Јединством и заједничким дјеловањем бранити Српску ВИДЕО

29/04/2024

Република Српска се брани јединством и заједничким дјеловањем, а Срби су народ који је препознао тренутак угрожености, рекао је предсједник Покрета “Одбрана Српске” Дарко Матијашевић на трибини у Бањалуци у организацији овог покрета.

Матијашевић је истакао да су Срби народ који је препознао тренутак угрожености.

 

– Подршком нашим легално изабраним структурама власти дајемо ослонац и снагу. Постоји забринутост, али не постоји страх. Досадашњи удар није удар на појединца Милорада Додика, него на Републику Српску и српски народ – поручио је Матијашевић.

 

Савјетник предсједника Републике Српске Марко Ромић нагласио је да је ово историјски тренутак који су сви препознали.

 

– Сутра идем у Суд БиХ и дајем подршку предсједнику Републике Српске јер се и ја осјећам као оптужени. Сада смо сви јединствени без обзира на партијску припадност. Срби су народ челичне воље, боримо се до посљедњег и нико нема право да нас назива геноцидом народом. Наш одговор је да своје волимо и не дамо, а туђе поштујемо – рекао је Ромић.

 

Капетан Горан Шиканић рекао је у име борачке популације из Врбање да припада генерацији која је дала све од себе у одбрани Српске.

 

– Пуна подршка политичком руководству Републике Српске. Свима пружамо руку пријатељски за суживот на нашим просторима – поручио је Шиканић.

 

На трибини су се обратили и предсједник Скупштине града Бањалука Љубо Нинковић и пензионисани генерал полиције Драгомир Андан, као и апсолвент Богословског факултета у Фочи Алекса Шешић.

 

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести