НОВОСТИ

Ко је доктор Никола Шобот кандидат СНСД-а за градоначелника Бањалуке?

07/04/2024

Доктор Никола Шобот, интерниста- кардиолог, рођен је 28.марта 1982. године.Студирао је на Медицинском факултету Универзитета у Бањој Луци, гдје је и дипломирао с највишим оцјенама. Од почетка каријере запослен је на Универзитетском клиничком центру гдје је радио на одјељењу за поремећаје срчаног ритма Клинике за кардиоваскуларне болести од 2008. до 2010. године.


Од 2010. године је радио на одјељењу за инвазивне кардиолошке процедуре Клинике за кардиоваскуларне болести па све до 2020. године, након чега постаје начелник Клинике за кардиохирургију.

Доктор Никола Шобот специјализирао је интерну медицину 2013. године на Универзитету у Бањој Луци, а супспецијализацију из кардиологије 2015.

и 2016.године завршава на Медицинском факултету Универзитета у Београду.

Након завршене специјализације и супспецијализације 2016. године посвећен рад наставља на Универзитетском клиничком центру Републике Српске као кардиолог у Клиници за кардиоваскуларне болести до 2020. године.

Доктор Никола Шобот наставља професионално усавршавање те 2022. године докторира на Медицинском факултету Универзитета у Крагујевцу.

Од 2020. године до данас начелник је Клинике за кардиохирургију, а његова ужа специјалност је инвазивна кардиологија- кардиохирургија. Оно што је важно напоменути јесте да се на Клиници за кардиохирургију откако је званично пуштена у рад успјешно оперисало преко 400 пацијената.

Члан је удружења кардиолога Републике Србије као и удружења кардиолога Републике Српске.

Доктор Шобот је ожењен, отац двоје дјеце.

Доктор Шобот је недавно био и дио љекарског тима који је отпутовао у Хаг с циљем прегледа генерала Ратка Младића у притворској јединици. Том приликом Шобот је казао како је поменута посјета за њега била велика част те да је као појединац, али и цијели његов тим на располагању генералу и његовој породици.

Остале Вијести