НОВОСТИ

Ко је и због чега послао лажну дојаву о бомби у Градској управи?

25/01/2024

Ко је и због чега послао лажну дојаву о бомби у бањалучкој Градској управи? Градска власт и опозиција се међусобно оптужују. Истовремено, испред Градске управе одржани су протести грађана због одржавања ванредне сједнице Скупштине града, за коју одборници тврде да нису ни знали да је сазвана.

 

 

Пријаву о постављеној бомби у просторијама бањалучке Градске управе, Министарство унутрашњих послова Републике Српске посматра као било коју другу и поступа рутински и по закону, изјавио је данас ресорни министар Синиша Каран.

У 8.28 часова Полицијска управа Бањалука запримила је дојаву о постављеној бомби у Градској управи. Прште оптужбе између СНСД-а и ПДП-а. Предсједник градске Скупштине Бањалука Љубо Нинковић за дојаву о бомби оптужује градоначелника Драшка Станивуковића, јер, како тврди, нису имали потребну већину да било шта изгласају.

С друге стране, Станивуковић оптужује да су лажну бомбу у Градској управи дојавили предсједник ГО СНСД-а Владо Ђајић и предсједник Скупштине града Љубо Нинковић.

– Када су видјели да им тај 16. одборник ипак неће доћи, послије 45 минута ове фарсе коју су правили да би избјегли свој фијаско, онда су пријавили да очигледно постоји бомба како би у народу пребацили одговорност на другог – каже Нинковић.

Станивуковић је рекао да је 18 одборника потписало иницијативу и предложило предсједнику Скупштине града да данас буде настављена ванредна сједница о ребалансу буџета за прошлу годину.

Истовремено, у холу градске Скупштине поједини одборници су се окупили због одржавања ванредне сједнице, иако званично сви одборници нису били обавијештени о овом термину.

– Ми одборници смо званично добили позив за 1. фебруар за наставак ванредне Скупштине и ја стварно нисам очекивао да ће се данас нешто дешавати – каже одборник СНСД-а Бојан Пећанац.

Тим поводом, испред Градске управе окупили су се незадовољни грађани, како кажу, због нелегално заказане ванредне сједнице.

Предсједник Градског одбора СНСД-а рекао је да “народ неће стати”.

– И ово јутрос је било велико кривично дјело одборника који су знали да не смију гласати нити расправљати о ребалансу за прошлу годину. И сада, када им је то пропало, нису имали довољно руку, оптужили су мене и Нинковића да смо поставили бомбу. Њима је одговарао овај хаос – тврди Ђајић.

Протести испред Градске управе показали су да је циљ да се демократским средствима искоријени криминал и самовоља, поручили су са данашњег протеста.

– Ово су наша дјеца овдје, породице погинулих бораца. Нема овдје Колумбије, Сицилије, Сјеверне Ирске да се праве неке инкриминишуће радње и инсинуације о некаквим бомбама. Ми смо ово стварили и одржали. Бањалука је кључ за опстанак Републике Српске. Тражимо од органа да раде свој посао – истакао је Дарко Матијашевић, члан Савјета за борачко инвалидску заштиту градског одбора СНСД-а Бањалука.

У складу са законом, ванредна сједница биће настављена 1. фебруара, поручио је предсједник Скупштине.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести