НОВОСТИ

Кондић пита Станивуковића: Откуд 1.000 радника у Градској управи, гдје је транспарентност?

29/07/2023

У Градској управи данас ради чак 1.000 запослених, док је прије мандата Станивуковића број радника износио око 800

 

 

Немања Кондић, бивши страначки колега Драшка Станивуковића и одборник у Скупштини Града Бања Лука, поставио је одборничко питање градоначелнику. У питању је тражио да му се достави број запослених у Градској управи, подијељених на категорије: запослени на неодређено вријеме, запослени на одређено вријеме и ангажовани по уговору о дјелу. Међутим, упркос пословничком року од 15 дана за пружање одговора, Немања Кондић још увијек није добио одговор

“Поставља се питање какво повећање обима послова је узроковало толико драстично повећање запослених (раст запослених од око 25%)”, упитао је Кондић.

Он истиче да је поставио ово одборничко питање како би се остварила транспарентност у раду Градске управе и како би грађани имали јасну слику о ситуацији. Према пословнику о раду Скупштине, постоји могућност за додатних 15 дана уколико је потребно утврдити више чињеница или сачинити сложенију анализу. Међутим, Немања претпоставља да одговор неће добити, с обзиром на досадашње искуство и ситуацију у Граду.

“Службе би требале да имају електронску евиденцију о броју запослених, а не да их броје ручно, претпостављам да одговор на ово питање нећу добити ни након додатних 15 дана. Јасно је да је гадоначелник прешао преко свог кључног обећања о транспарентности, али ћу га и даље на то подсјећати јер смо то заједно обећали грађанима у кампањи 2020. године. Такође, напомињем и да сајт Града одавно није ажуриран по питању запослених и њихових стручних квалификација. Градоначелник очигледно намјерно скрива број запослених и новопримљених радника од очију јавности. Има још 15 дана да нас све разувјери”, написао је Кондић на свом Фејсбук профилу.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести