НОВОСТИ

Корисници Центра за социјални рад остали без здравственог осигурања; Град није уплатио дуговања

06/06/2024

Корисници Центра за социјални рад Бањалука остали су без здравственог осигурања, а што нам је потврдила и директорица Центра Ирена Јолџић. Неизмирена дуговања Града Бањалука према овој установи довела је раднике, али и кориснике у незавидан положај, те су привремено остали без здравственог осигурања.

Центар за социјални рад Бањалука

Град Бањалука из претходне 2023. године Центру за социјални рад остао је дужан 10.000 КМ, а у овој години 9.000 КМ на конто здравственог осигурања. Све то је довело до обуставе осигурања корисницама и радницима ове установе.

“Тачна је информација да су корисници и радници привремено остали без здравстеног осигурања. Због дуговања који Град Бањалука има према овој установи, Фонд је морао обуставити  пружање својих услуга. Дуг који Град има према нашој установи, када је у питању осигурање, у претходној 2023. години износи 10.000 КМ, а у овој тај дуг износи 9.000 КМ”, рекла је директорица Центра за социјални рад Ирена Јолџић.

 

Како каже, то није нимало пријатна ситуација ни за кориснике, ни за раднике.

“Прво су радници остали без осогурања,а потом и корисници. Позвала ме једна од корисница која је имала заказану операцију, а мислила је да има осигурање, те кад су јој рекли да мора платити пун износ операције шокирала се. То је јако непријатна ситуација”, додаје Јолџићева.

 

Ипак, директорица Центра договорила је с Фондом здравственог осигурања да се осигурање корисницима и радницима продужи до 30. јуна, те се нада да ће Град Бањалука измирити дуговања која има према овој установи, њеним корисницима и радницима.

 

Подсјећамо, дуговање Града Бањалука према Центру за социјални рад износи укупно 500.000 КМ, а дугоовања се могу измири једино Ребалансом буџета за 2024. годину, који би се требао наћи пред оборницима у скупштинским салама. Ипак, градоначелник као једини предлагач још увијек није предложио тачку Ребаланс, те ће исплата дуговања Града према увој установи још сачекати.

 

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести