НОВОСТИ

Летић о градоначелнику: Причао о транспарентности па угрозио град и раднике Градске управе

25/06/2023

Секретар Градског одбора СНСД-а Бања Лука Миленко Летић, казао је да ова политичка партија у сарадњи са коалиционим партнерима континуирано говори о опозиву градоначелника Драшка Станивуковића. Летић је нагласио да су и грађани показали јасан став по питању опозива с обзиром да је на изборима за Савјете мјесних заједница као и задњим парламентарим изборима СНСД тријумфовао великом разликом у односу на ПДП.

 

 

“Када говоримо о опозиву градоначелника, грађани су рекли шта мисле о градоначелнику задња два изборна циклуса. Мислим на изборе за Савјете мјесних заједница гђе је листа коју је носио ПДП убједљиво поражена од листе СНСД-а и коалиционих партнера. Освојили смо 43 мјесне заједнице од 57 укупно. И задњи парламентарни избори су показали стварно стање ствари када је у питању Драшко Станивуковић. Он је носио листу која је овојила нешто мање од 30.000 гласова, а наш предсједник (ГрО СНСД-а) проф. др Владо Ђајић је носио листу која је освојила око 36.000 гласова.”, рекао је Летић гостујући на Јутарњем програму РТРС-а.

Секретар ГрО СНСД-а нагласио је да је градоначелник дошао на власт искључиво путем друштвених мрежа кроз причу како ће у Бањалуци, односно Градској управи све бити транспарентно његовим доласком на мјесто градоначелника, међутим у пракси је то испало посве другачије.

„Драшко је добио озбиљан посао, тај посао прије њега су радили озбиљни људи. У задњих 20 година тај посао су радили Драгољуб Давидовић, човјек с каријером, Слободан Гаврановић, кога сав град зна, човјек који је дугогодишњи руководилац, Игор Радојичић, кога не морам посебно представљати и онда су грађани одлучили да све ове људе замијене са једним ђечком. Он нас је вратио у један виртуелан свијет преко својих видеа, опструкција разних које је правио и грађани су помислили да тај ђечко може да направи помак у Бањалуци. Тај ђечко је око себе покупио рају из улице и школе и добили смо град какав имамо. Дошао је на власт искључиво о причи о транспарентним односима, шта год да се ради. Од јавних конкурса, тендера који ће бити транспарентни и до свих неких ствари које су требале бити бајка у овом граду”, наставља Летић.

Он је навео и да је тренутно стање у Градској управи прилично алармантно с обзиром да Станивуковић не испуњава обећано, већ својим одлукама директно угрожава функционисање града као и запослене у градској админитрацији.

“Дошао је на власт искључиво о причи о транспарентним односима, шта год да се ради. Од јавних конкурса, тендера који ће бити транспарентни и до свих неких ствари које су требале бити бајка у овом граду. Сада знамо да је Драшко Станивуковић примио у Градску управу 189 радника у свом мандату и тиме угрозио буџет и плате других радника. Цифра која се плаћа за непотребне раднике које је примио нас годишње кошта 6 милиона КМ. Својим сарадницима је дао абнормалне плате о чему је говорио и предсједник Скупштине, а шта је потврдио и градски менаџер гостујући у једној емисији”, говори он.

Летић је споменуо и статус чистачица у Градској управи, с којима се недавно фотографисао градоначелник, исти онај који их је ускратио и за 900КМ.

„Скупштина Града је обавезала Драшка Станивуковића да радницима повећа плату за 150КМ с обзиром да у све државне институције то урадиле, он до сада није повећао плату ни једном раднику, осим што је повећао плату својим сарадницима, дајући им ненормалне плате, аута, путне трошкове и све могуће им је дао“, казао је секретар ГрО СНСД-а.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести