НОВОСТИ

Мађарска делегација сутра стиже у Бањалуку, Додик дочекује Орбана

03/04/2024

Делегација Владе Мађарске сутра стиже заједно са мађарским приведницима у дводневну посјету Републици Српској.

 

 

Предсједник Републике Српске Милорад Додик дочекаће предсједника Владе Мађарске Виктора Орбана на Међународном аеродрому у Маховљанима гдје би мађарски премијер требало да стигне касним послијеподневним часоввима, најављено је из Кабинета предсједника Српске.

Претходно је предвиђен долазак министра иностраних послова и трговине Петера Сијарта којег ће дочекати предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

За други дан посјете мађарске делегације, у петак, 5. априла, у јутарњим часовима предвиђен је дочек испред Палате Републике Српске, а након тога и тет-а-тет састанак предсједника Републике Српске Милорада Додика и мађарског премијера Виктора Орбана.

У Палати Републике предвиђени су састанци српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић и министра за научнотехнолошки развој и високо образовање Републике Српске Жељка Будимира са Сијартом, као и састанак премијера Вишковића и министарке финансија Зоре Видовић са министром економског развоја Мађарске Мартоном Нађом.

У Палати Републике планирано је да Орбану буде свечано уручен Орден Републике Српске на огрлици, највише одликовање Републике Српске, које је предсједник Милорад Додик додијелио мађарском предсједнику поводом Дана Републике – 9. јануара.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести